Over Runningclub RCL

Runningclub RCL is een recreatieve loopgroep met rond de 250 leden die al ruim 20 jaar looptrainingen verzorgt in de omgeving van het gebied Heino-Zwolle.

Het doel van de trainingen is het verbeteren van de conditie en de looptechniek maar vooral ook om met veel plezier samen te lopen en actief en gezond bezig te zijn in de buitenlucht.

Runningclub RCL, is ontstaan in november 1998. De eerste training vond plaats op 8 november van dat jaar. De initiatiefnemers Theo Haverkamp en Harry Kloppenberg hebben in de winter van 1997/1998 een trainerscursus met succes afgerond. Mede op verzoek van de docent van de cursus, die iedereen stimuleerde een loopgroep te beginnen om zo het lopen te promoten, is RCL een feit geworden.

De opzet is een laagdrempelige vereniging waar bijna iedereen, onervaren, getalenteerd, jong of oud,  mee kan doen door trainingen aan te bieden die in principe voor iedereen gelijk zijn, maar variëren in intensiteit en omvang, zodat iedereen op zijn of haar niveau het lopen als een plezierige bezigheid zal ervaren.

Vanaf de start in 1998 waar we begonnen met een tiental leden en 3 trainers, is Runningclub RCL gestaag gegroeid naar rond de 250 leden en 18 trainers, waarvan 11 KNAU-trainers. Mede door dit deskundige en enthousiaste team heeft RCL een regionale uitstraling gekregen met deelnemers uit heel Salland en Zwolle.

Facebookinstagram